_93A9446.jpg
_93A9461.jpg
Fallens dag Jenny Polster.jpg
_93A9446.jpg

Om oss


Mycket vill ha mer & du är värd det bästa!

SCROLL DOWN

Om oss


Mycket vill ha mer & du är värd det bästa!

Om oss

I Älvkarleby och Tierp samarbetar vi som har boenden och fina festlokaler och tjänster för att du enkelt ska kunna hitta rätt för din fest eller upplevelse här. Det betyder att Du inte själv behöver ringa runt utan kan få tips och råd om vårt utbud från oss, smidigt- eller hur!
Vi är lite som en klassisk kommunal turistbyrå, fast lite roligare och mycket snyggare.
Tveka inte att höra av dej till oss med dina frågor och funderingar, eller kontakta respektive hotell på egen hand. 
Hos oss väljer du.

Älvkarlebys historia har många romantiska skildringar och kärlekshistorier. En genuint romantisk plats med romantiska  upplevelser.


Sveriges romantiska resmål ligger bara en timme norr om Arlanda. Planerar du ett bröllop eller en fantastisk fest eller kanske vill ge bort en upplevelse till någon som du tycker extra mycket om har du kommit helt rätt.
Varje sommar har vi många, många bröllop i alla fina romantiska byggnader och herrgårdar runt om i Älvkarleby och Tierp. Oavsett om du är inne på ett jättebröllop för flera hundra personer och vill sköta allt själv eller om du vill ha en liten fest i en stor herrgård med full service kan vi guida dig rätt. Utan kostnad får du kontakterna så att ni hittar den bästa frisören, ljuvligaste musiken, underbaraste buketten och godaste bröllopstårtan! 
Och för er som planerar festen innan festen har vi en mängd upplevelser som passar utmärkt för möhippan eller svensexan! 


Vi har bland annat vunnit branschens turistpris 2012 och blivit nominerade till stora turismpriset 2013


_93A9461.jpg

Boka


Möhippor och svensexor

Boka


Möhippor och svensexor

Romantic Sweden

Vi vet att du som planerar en fest har massor med frågor. 
Skicka ett mail till josefin@romanicsweden.se eller fylla i formuläret nedan så hör vi av oss till dig inom kort eller ring/smsa 070-768 99 98.


Sanna Rudling & Josefin Näsström är Romantiska Älvkarlebys egna festkoordinatorer. Vi har koll på hela Älvkarlebys utbud och hjälper gärna till.


Sanna Rudlling

Josefin Näsström

Önskat datum
Önskat datum
Från och med
Till och med
Fallens dag Jenny Polster.jpg

Hitta hit


Hitta till oss

Hitta hit


Hitta till oss

Älvkarleby och Tierp

En timme norr om Arlanda, 30 minuter från Gävle.  Älvkarleby och Tierp ligger nära och det är lätt att ta sig hit, med eller utan bil.

Tåg:

Lämna bilen hemma och ta Upptåget som stannar 700 meter från Laxön med gångavstånd till flera boenden och restauranger. Kanske vill ni bli upphämtade med häst och vagn på stationen ? Eller hyra en cykel? Upptåget går från Uppsala och Gävle och stannar i Älvkarleby en gång i timmen. Tåget stannar lite oftare i Tierp och det stannar i centrum. Där kan du lätt ta dig med buss vidare till våra andra mindre orter. Tidtabeller hittar ni på UL.se

Med bilen:

Älvkarleby: Om ni kommer norrifrån så följer ni E4:an söderut och tar sedan första avfartsvägen efter Gävle mot Älvkarleö. Sväng sedan höger och följ den mindre vägen ca 7 km.

Kommer ni söderifrån tar ni E4:an norrut. Passera Dragon Gate och fortsätt på E4:an över den vackra Dalälven . Efter ca 7 km tar ni avfartsvägen mot Älvkarleö.

Älvkarleby ligger intill Älvkarleö, för att åka vidare dit, fortsätt samma väg ca 4 km och ta sedan höger mot Älvkarleby.

E4:an går vid Tierp där du lätt kan ta dig vidare till våra mindre orter!

 
 

images.png

Om oss

Nätverket bakom Romantic Sweden har fått finansiering genom Leader Nedre Dalälven vilket ger oss möjligheten att arbeta aktivt för att visa omvärlden allt som finns att uppleva och göra hos oss. Läs mer om projektet och om Leader Nedre Dalälven på deras hemsida.