DSC_7801.jpg
_93A9809-2.jpg
_93A9556.jpg
möhippa.jpg
DSC_7801.jpg

Fest


Här är gräset mycket grönare!

SCROLL DOWN

Fest


Här är gräset mycket grönare!

Romantic Sweden

I Romantic Sweden finns allt du behöver för en lyckad fest. Och vet du vad det bästa av allt är? - Vi hjälper dig med allt, helt gratis!

Vi har helt perfekta festlokaler. Den största kan ta upp mot 300 personer! Till vissa av festlokalerna ingår allt, och för er som vill ordna med det mesta själv har vi även det! Boenden finns i olika prisklasser, allt från hotell, stugor och vandrarhem. Alla i närheten av festlokalerna! 

Kom hit så får du se själv, vi tar dig med på en visning om du vill! Vi ligger minde än en timma från Uppsala och Gävle, en liten ort med stort utbud av festlokaler och platser att vigas på.

 

Älvkarleby är sveriges romantiska resmål


Festlokaler


Stora Hallen   Stora Hallen, ritad och byggd i nationalromantisk stil, ligger precis intill vackra Dalälven. Här får hela tjocka släkten plats och några till – 300 personer ryms i denna fantastiska byggnad.

Stora Hallen

Stora Hallen, ritad och byggd i nationalromantisk stil, ligger precis intill vackra Dalälven. Här får hela tjocka släkten plats och några till – 300 personer ryms i denna fantastiska byggnad.

Officersmässen   I denna anrika byggnad, vacker som ett konstverk, inbäddad i grönska och vattenspel, infinner sig feststämningen lätt. Här tas ni emot på verandan när ni vill fira med släkt och vänner. Det perfekta stället för bröllopsfesten med den vackra andaktsplatsen i nära anslutning. Denna lokal passar bra till 80-95 st.  www.cafefuriren.com

Officersmässen

I denna anrika byggnad, vacker som ett konstverk, inbäddad i grönska och vattenspel, infinner sig feststämningen lätt. Här tas ni emot på verandan när ni vill fira med släkt och vänner. Det perfekta stället för bröllopsfesten med den vackra andaktsplatsen i nära anslutning. Denna lokal passar bra till 80-95 st. www.cafefuriren.com

Bruksgatan 10   Din egen romantiska herrgård med privat sjö mot den vackra trädgården. En riktig herrgårdsdröm som kan bli din för bröllopet eller festen. Här väljer du själv om du vill få hjälp med kalaset eller styra på egen hand. Idealiskt för upp till -40 gäster.   www.bruksgatan10.se

Bruksgatan 10

Din egen romantiska herrgård med privat sjö mot den vackra trädgården. En riktig herrgårdsdröm som kan bli din för bröllopet eller festen. Här väljer du själv om du vill få hjälp med kalaset eller styra på egen hand. Idealiskt för upp till -40 gäster.
www.bruksgatan10.se

Beachvolleybolladan   Fira ert bröllop i Ladan, romantiskt, charmigt och annorlunda. Passar perfekt att boka tillsammans med Bruksgatan 10 som ligger en knapp kiilometer från Ladan. För mer information om Ladan maila oss på ja@romanticsweden.se

Beachvolleybolladan

Fira ert bröllop i Ladan, romantiskt, charmigt och annorlunda. Passar perfekt att boka tillsammans med Bruksgatan 10 som ligger en knapp kiilometer från Ladan. För mer information om Ladan maila oss på ja@romanticsweden.se

Restaurang Kungsådran   Mitt på Laxön i natursköna Älvkarleby hittar ni restaurang Kungsådran. Här finner ni älven som närmsta granne och kärleken till vällagad mat som främsta ledstjärna. Här är både stora och små sällskap välkomna att fira sitt bröllop eller ha sin fest.  www.kungsadran.se

Restaurang Kungsådran

Mitt på Laxön i natursköna Älvkarleby hittar ni restaurang Kungsådran. Här finner ni älven som närmsta granne och kärleken till vällagad mat som främsta ledstjärna. Här är både stora och små sällskap välkomna att fira sitt bröllop eller ha sin fest. www.kungsadran.se


Bröllop & fest!


Få hjälp med planeringen av er fest!

Planering av ett bröllop tar tid, även planeringen av en fest, eftersom det är en mycket viktig dag för er kommer vi att göra allt för att just er dag ska bli något alldeles extra. Av oss kan ni också få tips om kontakter på festlokaler, levande musik, frisörer, fotografer och restauranger mm. Tillsammans sitter vi ner i god tid före kalaset för att ni ska få slippa all stress och bara få njuta av planeringen av festen!

_93A9809-2.jpg

Förnya era löften


Säg ja!Igen!

Förnya era löften


Säg ja!Igen!

Förnya era löften och säg ja igen i Romantiska Älvkarleby!


På en förnyafest finns inga regler, inga måsten. Ni kan bjuda in dom som betyder allra mest och göra den dagen till något alldeles extra.
Skälen till att förnya löftena är olika. Det kan vara ett bevis på att man inte tar varandra för givet. De får chansen att påminna sig själva och varandra om vad det är man älskar och uppskattar hos den andra parten. Andra känner att åren i äktenskapet har inneburit stora förändringar och kanske även stora påfrestningar av olika slag och vill därför förnya sina löften. Nya löften om evig trohet kan ge en nystart och en nytändning i förhållandet.

Vill du säga ja igen till den du älskar mest? Vi kan tillsammans med er göra er dag oförglömlig. Vi har kontakterna, lokalerna och miljön som behövs inför en av de viktigaste dagarna i era liv! Kontakta oss så hjälper vi er utan kostnad att planera er dag!Förnya löftena -hur gör man?


Att förnya löften

Det finns inget rätt eller fel på hur man förnyar sina löften, man kan göra det i kyrkan eller borgerligt. Eftersom det inte är något juridiskt bindande så kan vem som helst leda ceremonin. Ceremonin kan ske på en strand, i en kyrka eller kanske på platsen där ni för första gången träffades?

Tips: Formulera egna löften

1. Skriv egna löften och formulera det som ditt hjärta känner. Vad ert liv tillsammans har betytt och vilka förhoppningar ni har inför framtiden. Allt som är väsentligt i er relation.
2. Läs era löften utan att prästen läser före. Då kan ni koncentrera er helt på varandra.
3. Om ni har större barn kan de vara aktiva i ceremonin, sjunga en sång eller läsa en text. Det ger barnen möjlighet att uttrycka sin uppskattning för er och ni får vara i centrum för deras omsorg.
(Källa: Svenska kyrkan)

_93A9556.jpg

Romantic Sweden


Romantic Sweden


möhippa.jpg

Möhippor


Möhippor


Fem tips på en grym möhippa!

1. Välj ett tema.

Det är så roligt med ett tema. Välj något som passar bruden! Älskar hon glitter och glamour, välj då tex att åka limmo, ha på er glittriga kläder. Som aktivitet kan ni ha champagneprovning och låta bruden få bli sminkad och stylad. Eller älskar hon matlagning, hyr in en kock och laga maten tillsammans. ta några roliga tävlingsmoment från tex. mästerkoken som lekar under dagen.

2. Dokumentera.

Bland det viktigaste, denna dag är något som man vill se tillbaka till och minnas. Utse någon att ta alla bilder eller hyr in en fotograf som är med under dagen. Gör en fotobok som bruden kan få som ett minne.

Alla som är med och lägger ut bilder på sociala medier under dagen ska tagga bilden med (se till att inte taggen redan finns)

Om ni filmar och tar bilder under dagen är det enkelt sen att göra en film i appen iMovie som ni sedan kan visa upp på bröllopet!

3. Låt hon få känna sig som en prinsessa!

Skippa pinsamheterna, känns inte det lite gammeldags?Låt henne få njuta av dagen och skratta tillsammans med bruden istället för åt henne. Skäm bort henne istället, för det är ju hon så värd!

4. Prova något nytt.

Som en aktivitet under dagen passar det alldeles perfekt att prova något nytt. Att prova nya saker är något som gör dagen ännu mer minnesvärd. Det kan vara att åka vattenskidor, prova på att smida eller dreja eller varför inte flugfiske?

5. Uppvakta bruden

Ge henne en fin personlig gåva, tex kan ni skriva ner på papper som ni se sätter i en fin ram vad hon betyder för var och en som är med. Eller gör en sång tillsammans som ni spelar upp för henne.

Eller varför inte en minnesbok med bilder från förr. Berätta för henne vad hon betyder för er!

Lycka till!

Ps. vill du ha hjälp att planera möhippan så hjälper vi dig gärna!