Prova på smide

bild.PNG
bild.PNG

Prova på smide

600.00

Vill ni uppleva hetta och romantik på ett helt nytt sätt och skapa något tillsammans ni alltid kommer bära med er, som minne eller kanske också runt halsen? Er fantasi sätter gränserna!

Under 4 timmar kommer ni tillsammans slungas in i en annan tidsålder, långt från dagens stress med telefoner som ringer, tider att passa och inte möjligheten till en lugn stund tillsammans.

I smedjan kommer ni omfamnas av en mysig atmosfär bestående av värme från

en sprakande eld, ljudet av hammaren som möter det varma järnet och känna känslan av hur det var att smida som man gjorde förr.

Här får ni tid för er själva och ert skapande där ni kommer lyfta fram nya sidor hos er själva ni kanske inte tidigare upplevt eller sett hos varandra. 

 

Under kursen kommer ni designa era egna smideshantverk som ni sedan tar med er hem.  Under dagen kommer smeden gå igenom grunderna i smide och ni får möjlighet att smida med olika material och tekniker.

Ni kommer börja med att värma järn, hamra och forma på ett provmaterial för att bli varma i kläderna.

När ni fått prova på hur det är att forma det varma järnet kommer ni att börja skapa ett mer avancerat hantverk, alltifrån mindre smycken i rostfritt stål till större hantverk i järn som t.ex. klädkrokar eller lykthållare.

Smeden kommer vägleda er och vara en hjälpande hand under hela kursen.

 

I kursen ingår:

 

-Skyddutrustning

-Uppstart av smedjan

-Teoretisk genomgång

-praktisk genomgång

-Smedens Guidning  och hjälpande hand

-Material

-Fika

-Minnen för livet


Pris 600kr per person.

Vi skickar med en fin presentask som du kan ge tillsammans med presentkortet till upplevelsen.

För frågor maila, ja@romanticsweden.se

Add To Cart